Gevoeligere intieme zone

Hormonale schommelingen die volstrekt normaal zijn tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen je intieme evenwicht verstoren en zo je intieme zone kwetsbaarder maken voor infecties. De slijmvliezen van de vagina zijn gevoeliger voor irritatie en ook dat kan het risico op infecties verhogen. Het is belangrijk – vooral tijdens het derde trimester – dat je je intieme zone goed verzorgt, met milde producten die het evenwicht niet verstoren.

Hoe kan je het evenwicht van je intieme zone beschermen?

Tijdens je zwangerschap is een goede intieme hygiëne heel belangrijk. De zuurtegraad van je vagina verandert, wat het natuurlijke evenwicht van je intieme zone kan verstoren. Lactacyd® ontwikkelde daarom speciaal producten die beantwoorden aan jouw behoeften. Ze zijn zacht voor de microflora en bevorderen de groei van de lichaamseigen bacteriën. Ze verkleinen het risico op irritaties en verzachten de kleine ongemakken die bij een zwangerschap horen. Zelfs wanneer er tekenen zijn van een verstoord evenwicht, kan Lactacyd® de symptomen hiervan verlichten en bijdragen aan het opnieuw in balans brengen van de microflora.

Lees meer over hoe je jouw intieme zone kan verzorgen in dit artikel

Lactacyd® is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is mild, zeepvrij en voldoet aan de noden van toekomstige mama’s. De doeltreffendheid van de producten is bovendien klinisch bewezen. Je kan Lactacyd® Pharma met Antibacteriële Werking gebruiken voor een versterking van de natuurlijke weerstand van je intieme zone. Is je huid gevoelig of snel geïrriteerd, dan kun je kiezen voor Lactacyd® Pharma Sensitive. Is er sprake van jeuk of een branderig gevoel, dan kan de Lactacyd® Calming je comfort verbeteren. Ook na de bevalling, is een goede intieme verzorging aanbevolen om het evenwicht van je vaginale flora te ondersteunen.

Aanbevolen producten voor toekomstige mama’s