Lactacyd Vragen & Antwoorden

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden over intieme hygiëne. Wij willen helpen om je intieme zone te begrijpen en te verzorgen.

Lactacyd

Lactoserum is een natuurlijk bestanddeel gewonnen uit melk. Het wordt gebruikt om de beschermende omgeving van de vulva te stabiliseren en in stand te houden.

Lactacyd kan gebruikt worden in bad of onder de douche als vloeibare zeep voor de uitwendige intieme zone. Het product doen schuimen en dan goed afspoelen onder stromend water. Voorzichtig afdrogen met een schone handdoek. Alleen aanbrengen op het uitwendige gedeelte van de vulva. Lactacyd-producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert. Bovendien zijn ze heel mild en zeepvrij, geschikt voor dagelijks gebruik.

Om geurtjes te helpen voorkomen, kan je gebruik maken van een zachte waslotion zoals Lactacyd Fresh of Lactacyd Pharma met Antibacteriële Werking. Deze producten bevatten actieve bestanddelen die geurtjes helpen te voorkomen.

Lactacyd-producten bevatten bestanddelen zoals melkzuur, dat de natuurlijke bescherming van de vagina ondersteunt. De producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert. Bovendien zijn ze mild en zeepvrij, geschikt voor dagelijks gebruik.

Lactacyd producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert. Ze zijn mild, zeepvrij en geschikt voor dagelijks gebruik.

Lactacyd wordt verkocht in apotheken en supermarkten. Het Lactacyd Pharma-assortiment is uitsluitend verkrijgbaar bij de apotheek.

Ja, Lactacyd wordt wereldwijd door miljoenen tevreden vrouwen gebruikt. Vanaf de eerste menstruatie tot na de menopauze: Lactacyd biedt een volledig assortiment van intieme wasemulsies afgestemd op alle fasen van je leven.

Lactacyd kan gebruikt worden vanaf de eerste menstruatie. Meestal begint de menstruatie rond de leeftijd van 12 jaar, maar ook vroeger of later is mogelijk. Onder invloed van hormonen, kunnen secreties en geurtjes verschijnen. Lactacyd-producten voor dagelijkse intieme verzorging kunnen bijdragen aan het natuurlijke evenwicht van je intieme zone, zodat je je fris en zelfzeker voelt.

Levensfasen

Overmatige vaginale afscheiding kan wijzen op een vaginale infectie. Dit komt veel voor bij menopauzale vrouwen als gevolg van een verstoord hormonaal evenwicht, dat de vagina vatbaarder maakt voor bacteriële infecties. Vraag je huisarts of gynaecoloog om advies over medicatie voor vaginale infecties.

Vaginale droogte bij menopauzale vrouwen is geen mythe. Wanneer je door de menopauze gaat, treden hormonale verschuivingen op, waaronder een daling van de oestrogeenconcentratie.
Door die daling van de oestrogeenconcentratie worden de wanden van de vagina dunner en droger. De afname van de vochtproductie door de slijmvliezen geeft aanleiding tot vaginale droogheid.
Sommige vrouwen nemen hormoonsupplementen om het evenwicht te herstellen na deze hormonale verschuiving. Lactacyd Hydraterende Wasemulsie heeft een aangepaste pH en en bevat hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken.

Als je lichaam de menopauze ingaat, maakt het minder oestrogeen aan. Daardoor worden de wanden van de vagina dunner en droger. De afname van de vochtproductie door de slijmvliezen veroorzaakt vaginale droogheid. Als gevolg van de daling van de oestrogeenconcentratie, stijgt de pH van de intieme zone. Dit vermindert de natuurlijke, zure bescherming van de vagina en maakt je kwetsbaarder voor irritatie en jeuk. Je intieme zone heeft extra verzorging nodig.
Zowel in de apotheek als in de supermarkt heeft Lactacyd Hydraterende Wasemulsie een aangepaste pH met hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken.

De meeste vaginale infecties bij zwangere vrouwen zijn niet gevaarlijk voor de baby. Schimmelinfecties tijdens de zwangerschap verplaatsen zich normaal niet naar de baarmoeder, waar ze de baby zouden kunnen schaden. Problemen als gevolg van deze infecties houden voornamelijk verband met het ongemak voor de moeder als gevolg van jeuk, pijn of gevoeligheid.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat bacteriële vaginose (BV) de kans op vroeggeboorte of een miskraam verhoogt1. Als je denkt dat je een vaginale infectie hebt terwijl je zwanger bent, raadpleeg dan je arts.

Zwangere vrouwen lopen tien keer meer kans op een vaginale infectie dan niet-zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap gaan de hormoonconcentraties omhoog. Dit verstoort de normale vaginale omgeving en maakt de groei van slechte bacteriën mogelijk. Als je zwanger bent, ga dan regelmatig naar de dokter om eventuele vaginale infecties te voorkomen of onmiddellijk te behandelen.
1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Het is altijd veiliger om advies te vragen aan de gynaecoloog over medicatie voor vaginale infecties tijdens de zwangerschap. Als je vermoedt dat je een vaginale infectie hebt terwijl je zwanger bent, raadpleeg dan onmiddellijk je arts. Hij of zij kan een onderzoek uitvoeren en de juiste instructies geven voor medicatie.

Absoluut. Het gebruik van Lactacyd heeft geen effect op je vruchtbaarheid of de kwaliteit van het sperma.

Lactacyd is volstrekt veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is mild, zeepvrij en perfect afgestemd op je intieme zone. Tijdens de zwangerschap is je intieme zone extra kwetsbaar. Gebruik Lactacyd Pharma met Antibacteriële Werking om je te helpen beschermen tegen het woekeren van bacteriën en voor het behoud van het natuurlijke evenwicht van je intieme zone. Heb je toch een infectie, dan kan Lactacyd Pharma Verzachtend of Lactacyd Extra care verlichting bieden van de symptomen.

Gebruik Lactacyd onder de douche om je fris en proper te voelen. Lactacyd-producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert. Om dat frisse gevoel te bewaren tijdens buitenactiviteiten, kan je Lactacyd Intieme Doekjes gebruiken. Die bevatten melkzuur om de natuurlijke bescherming van de vagina te versterken en allantoïne om je huid te verzachten. Vervang maandverband en tampons frequent.

Onder invloed van hormonale schommelingen tijdens de menstruatiecyclus kan het natuurlijke evenwicht van je intieme zone tijdelijk verstoord raken. Als dat gebeurt, kan Lactacyd Fresh of Lactacyd Pharma met Antibacteriële Werking het evenwicht helpen herstellen.

Tips intieme gezondheid

Als je last hebt van ongemak kan een mild reinigingsproduct zoals Lactacyd Extra Care of Lactacyd Pharma Verzachtende Wasemulsie je helpen om je comfortabeler te voelen. Een agressiever product of zeep kan de huid van de vulvaire zone uitdrogen en dus nog meer ongemak veroorzaken. Lactacyd-producten hebben een gebalanceerde pH en bevatten melkzuur, dat de natuurlijke zuurtegraad van je intieme zone respecteert.

Vaginale ongemakken

De vagina bevat normaal verschillende soorten bacteriën. Sommige van die bacteriën zijn ‘vriendelijk’, andere mogelijk schadelijk – tussen de twee soorten bestaat een delicaat evenwicht. Een gezonde vagina is lichtjes zuur (pH 3,8-4,5) en net die zuurtegraad houdt de schadelijke bacteriën onder controle.

Bacteriële vaginose (BV) is een aandoening die ontstaat wanneer het evenwicht tussen die twee soorten bacteriën verstoord is. De schadelijke bacteriën groeien te snel, de pH van de vagina stijgt en wordt minder zuur. BV is de meest voorkomende oorzaak van vaginale afscheiding en treft tot 1 op 3 vrouwen, inclusief tot 20 % van de zwangere vrouwen3.

3https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1483

Een intieme geur is volstrekt normaal; veel vrouwen hebben dat. Elke vrouw produceert echter in zekere mate vaginale afscheiding, met een specifieke geur. Om je frisser te voelen, is een goede intieme hygiëne belangrijk. Lactacyd-producten hebben een gebalanceerde pH en bevatten melkzuur, dat de natuurlijke zuurtegraad van uw intieme zone respecteert. Lactacyd Fresh of Lactacyd Pharma met Antibacteriële Werking bevatten geurbestrijdende bestanddelen en bied je een langdurige frisheid

Als je last hebt van ongemak kan een mild reinigingsproduct zoals Lactacyd Extra Care of Lactacyd Pharma Verzachtende Wasemulsie je helpen om je comfortabeler te voelen. Een agressiever product of zeep kan de huid van de vulvaire zone uitdrogen en dus nog meer ongemak veroorzaken. Lactacyd-producten hebben een gebalanceerde pH en bevatten melkzuur, dat de natuurlijke zuurtegraad van je intieme zone respecteert.

Lactacyd-producten zullen een infectie niet genezen. Uit testresultaten blijkt wel dat Lactacyd kan gebruikt worden in combinatie met een behandeling voor vaginale infecties1. Lactacyd Verzachtende Wasemulsies kunnen vaginaal ongemak verzachten en kalmeren.

Is je intieme zone rood of licht gezwollen? Heb je last van jeuk? Dan heb je misschien een vaginale irritatie die talrijke oorzaken kan hebben. Misschien heb je je intieme zone gewassen met gewone zeep of douchegel. Irritatie kan ook het gevolg zijn van contact met achterblijvende urine of ontlasting. Het gebruik van geparfumeerd toiletpapier of het dragen van synthetisch ondergoed (bijv. G-strings), strakke jeans en panty’s kan de intieme zone eveneens irriteren.

Lactacyd Pharma Verzachtende Wasemulsie heeft een gebalanceerde pH (3,5) en bevat endogeen melkzuur en kalmerend extract van blauwe madelief. Het helpt het natuurlijke evenwicht van je intieme zone te herstellen en te beschermen, net als Lactacyd Extra Care. Als je denkt dat je een vaginale infectie hebt, raadpleeg dan je huisarts of gynaecoloog.

Een bezoek aan de dokter is nodig bij: alle symptomen die aanhouden (langer dan een paar dagen, of die regelmatig terugkomen), jeuk in combinatie met een brandend gevoel, ontsteking of afscheiding. Andere alarmsignalen zijn pijn bij seksueel contact, veranderingen in de uitwendige huid van de vagina of pijn bij het plassen. Het kunnen symptomen zijn van een seksueel overdraagbare ziekte.

Dit kan te wijten zijn aan hormonale veranderingen als gevolg van de menstruatie, de menopauze of een verminderde afweer.
Als seks niet meer zo fijn is als je zou willen, kan een glijmiddel of condoom met glijmiddel nuttig zijn. Gebruik nooit speeksel om je vagina te bevochtigen. Speeksel heeft een andere pH en de bacteriën uit je mond zouden de natuurlijke bescherming van de vagina kunnen verstoren. Lactacyd Hydraterende Wasemulsie heeft een aangepaste pH en bevat hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken. Als je denkt dat je ernstigere problemen hebt, vraag dan advies aan je huisarts of gynaecoloog.

Het ongemak kan inwendig, uitwendig of zowel in- als uitwendig voelbaar zijn. Veel vrouwen merken vaginale droogheid pas op wanneer seksueel contact moeilijk wordt of wanneer ze de menopauze ingaan. Een hydraterend product kan worden gebruikt om vaginale droogheid te verminderen en intieme momenten aangenamer te maken. Lactacyd Hydraterende Wasemulsie heeft een aangepaste pH en bevat hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken.

Ja, dat is normaal. Meer dan waarschijnlijk komt dat omdat er net voor de menstruatie meer bloed naar de vaginale zone vloeit. Dagelijkse intieme verzorging met één van de Lactacyd-producten kan ongemak helpen verminderen. Als de jeuk na de menstruatie niet verdwijnt, heb je mogelijk een infectie. Raadpleeg dan je huisarts of gynaecoloog.

Er zijn bepaalde momenten waarop je intieme zone wat extra verzorging kan gebruiken. Dat kan verband houden met een verminderde weerstand, irritatie of hormonale schommelingen (zoals tijdens de menstruatie, de zwangerschap, de menopauze).
Lactacyd-producten zijn milde, zeepvrije wasemulsies met zure pH. Deze zure pH wordt verkregen dankzij de unieke formulering op basis van melkzuur en helpt het natuurlijke evenwicht van je intieme zone te herstellen.

Intieme zone

Neen, een visgeurtje is niet normaal. Een onaangename of visgeur is een symptoom van een vaginale infectie. Raadpleeg je huisarts of gynaecoloog

Antibiotica kunnen infecties uitlokken omdat ze de goede bacteriën in de vagina doden, diegene die schimmels en andere slechte bacteriën onder controle houden. Neem een probioticum om dit tegen te gaan.

Sporten zonder nadien te douchen of uren blijven rondlopen in een nat badpak, kunnen je vatbaarder maken voor irritatie. Daarom is het aanbevolen om je sportoutfit te wassen en na het sporten te douchen. Je kan hierbij eveneens Lactacyd gebruiken om je fris en beschermd te voelen.

Afscheiding die anders is dan normaal kan worden veroorzaakt door een verandering in het natuurlijke evenwicht en de overmatige groei van bacteriën of schimmels.

Een klonterige, witte afscheiding wijst meestal op een schimmelinfectie. Omdat schimmels houden van een warme, donkere en vochtige omgeving, kan alles wat je intieme zone zweterig maakt, een schimmelinfectie uitlokken.

Grijze afscheiding in combinatie met een visgeur en een brandend gevoel, kan wijzen op bacteriële vaginose (BV). Als je denkt dat je een vaginale infectie hebt, raadpleeg dan je huisarts of gynaecoloog.

Heldere, doorzichtige of witachtige afscheiding is normaal vanaf het begin van de cyclus tot aan de eisprong. Van het midden tot het einde van de cyclus wordt de afscheiding romiger, het gevolg van de afgifte van progesteron. Als je de pil neemt, is de afscheiding altijd romig. Afscheiding is normaal en een soort natuurlijke reiniging van de vagina.

Lactobacillen zijn bacteriën in de vaginale flora die melkzuur produceren. Het melkzuur creëert een zure omgeving die de vagina beschermt tegen de overmatige groei van schadelijke bacteriën, die allerhande infecties kunnen veroorzaken. Hoe groter het aantal lactobacillen, hoe stabieler de natuurlijke zure omgeving in de vagina is.

Melkzuur is een vloeistof die van nature door het lichaam wordt aangemaakt in de huid van de vulva en in de vagina om een natuurlijk zuur milieu te creëren. Die natuurlijke zuurtegraad houdt de vaginale flora perfect in evenwicht. De goede en slechte bacteriën in de vagina worden in evenwicht gehouden, zodat de intieme zone beschermd blijft tegen allerhande infecties. Melkzuur wordt geproduceerd door lactobacillen of melkzuurbacteriën (de goede bacteriën): de groei van die bacteriën wordt eveneens bevorderd door een zure omgeving (met een lage pH).

Lactacyd-producten bevatten biologisch L-melkzuur, dezelfde soort als die het lichaam van nature aanmaakt. Ze hebben ook een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert.

Zeep in welke vorm dan ook (vloeibaar of niet) heeft meestal een te hoge pH, die sterk verschilt van die van de natuurlijke omgeving van de vagina. Dit soort producten zal de natuurlijke, zure laag van de vagina, die dienst doet als bescherming tegen slechte bacteriën, alleen maar beschadigen. Lactacyd-producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert. Bovendien zijn ze heel mild en zeepvrij, geschikt voor dagelijks gebruik.

Een gezonde vagina bevat zowel goede als slechte bacteriën. Normaal hebben de goede bacteriën de overhand; zij houden de vaginale pH tussen 3,8 tot 4,5 (lichtjes zuur). Maar soms ondergaan vrouwen veranderingen die ervoor kunnen zorgen dat de slechte bacteriën te snel gaan groeien. Als dat gebeurt, woekeren de slechte bacteriën en kan een vaginale infectie optreden. Bacteriële vaginose (BV) en schimmelinfecties (candida) zijn de meest voorkomende. Bij BV kan de vaginale pH stijgen tot 6,0, in sommige gevallen zelfs nog hoger. Bij schimmelinfecties verandert de pH niet.

Lactacyd-producten zijn geformuleerd met een pH van 3,5 of 5,2. De pH van Lactacyd-producten wordt gehandhaafd door melkzuur als hoofdbestanddeel samen met andere specifieke bestanddelen. Deze zure pH zal de groei van de slechte bacteriën niet stimuleren.

Vaginale afscheiding is volkomen normaal. Het is de manier waarop het lichaam van een vrouw zichzelf reinigt. De afscheiding is meestal overvloediger en dikker in het midden van de menstruatiecyclus (rond de eisprong) en lichter en wateriger op andere momenten in de cyclus.

Een intieme geur is volstrekt normaal; veel vrouwen hebben dat. Normale geurtjes kunnen worden veroorzaakt door zweet, bacteriën en hormonale schommelingen. Dagelijks wassen of douchen met warm (geen heet) water en een mild, niet-irriterend reinigingsproduct zoals Lactacyd kan die geurtjes helpen verminderen.

Een ongewone geur (visgeur of heel sterke geur) kan wijzen op een vaginale infectie. Raadpleeg in dat geval je huisarts of gynaecoloog.

De vagina produceert melkzuur als een natuurlijke vorm van bescherming. Hormonale veranderingen en ‘onschuldige’ activiteiten zoals wassen met gewone zeep of alleen water, strak of synthetisch ondergoed dragen, seks of zelfs stress kunnen het natuurlijke evenwicht van de vagina verstoren. Lactacyd reinigt en verfrist je intieme zone en helpt het evenwicht van je intieme zone te beschermen.

Veel vrouwen wassen hun intieme zone alleen met water. Water heeft een reinigend effect maar beschermt het natuurlijke evenwicht van de intieme zone niet. Vergelijk het met de rest van je huid – die zou je toch ook niet reinigen, voeden en beschermen met alleen maar water?

Door Lactacyd te gebruiken, help je het evenwicht van je intieme zone te beschermen, te reinigen en te verfrissen.

Seksualiteit

Ja, sperma kan de pH van de vagina beïnvloeden. De intieme zone heeft een pH tussen 3,8 en 4,5. De pH van sperma is iets hoger, gemiddeld 7,0. Het lichaam kan dat meestal wel aan, maar als je een gevoelige intieme zone of een verzwakt immuunsysteem hebt, kan het natuurlijke evenwicht verstoord geraken. Het is aanbevolen om na seksueel contact naar het toilet te gaan – plassen na seks helpt urineweginfecties voorkomen en spoelt achterblijvend sperma weg.

Lactacyd Intieme Doekjes geven je onmiddellijk een fijn, fris gevoel en versterken het natuurlijke evenwicht van je intieme zone.

Sorry, geen resultaten gevonden