Skip to main content

Dagelijkse intieme hygiëne

Hoe kan je je dagelijks intiem verzorgen? Lees meer over intieme hygiëne voor elke dag en over vrouwelijke gezondheid tijdens je menstruatie.

banner

Een goede algemene hygiëne is een bouwsteen voor een gezonde leefstijl. Douchen, tanden poetsen, regelmatig de handen wassen, dat doen we allemaal om een goede gezondheid te behouden. Maar ook onze intieme hygiëne verdient voldoende aandacht. Een goede en regelmatige intieme hygiëne met Lactacyd® geeft je een fris en zelfverzekerd gevoel, zelfs tijdens de menstruatie. Omdat de producten van Lactacyd® natuurlijk melkzuur bevatten – dat van nature aanwezig is in je intieme zone – ondersteunen ze je intieme flora en helpen ze je intieme zone in evenwicht te houden. De milde, zeepvrije formule is zo zacht dat je ze dagelijks kan gebruiken. Lees hieronder meer over hoe je je elke dag intiem kan verzorgen.

ph_balance_Tips

Het evenwicht van de intieme flora

De intieme flora van de vagina bestaat uit talloze bacteriën en andere micro-organismen. Deze micro-organismen leven in evenwicht met elkaar en vormen samen een beschermende barrière. Als het evenwicht echter verstoord wordt, kan de intieme zone vatbaarder worden voor infecties. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die het evenwicht niet verstoren, of die zelfs gaan bijdragen aan het herstellen van de intieme balans.

Een intieme verzorging met Lactacyd® Classic of Lactacyd® Fresh is ideaal voor je dagelijkse hygiëne. Als je gevoelig bent voor infecties, gebruik je best de Lactacyd® Prebiotic+. Deze waslotion werd recent gelanceerd om de natuurlijke microflora te versterken. Heb je een gevoelige huid of last van irritatie, dan raden we je de Lactacyd® Sensitive waslotion of de Lactacyd® Pharma Sensitive aan. Deze waslotions werden speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en snel geïrriteerde intieme zone.

Intieme verzorging tijdens de menstruatie

Tijdens je menstruatie wordt het natuurlijke evenwicht van je intieme zone tijdelijk verstoord door het bloedverlies. Omdat de producten van Lactacyd® natuurlijk melkzuur bevatten – dat van nature aanwezig is in je intieme zone – ondersteunen ze je intieme flora en helpen ze je intieme zone in evenwicht te houden. Lactacyd® Fresh zorgt voor een extra fris gevoel tijdens deze periode. Lactacyd® Pharma met Antibacteriële Werking versterkt de natuurlijke weerstand van de intieme zone en helpt onfrisse geurtjes tegen te gaan.

tampons

Tips voor intieme verzorging tijdens de menstruatie

Verzorg je regelmatig

Reinig je intieme zone uitwendig minstens een keer per dag om fris te blijven en geurtjes te vermijden. Was je handen voor en nadat je naar het toilet bent geweest, je maandverband of tampon hebt vervangen of je vagina hebt schoongeveegd.

Gebruik het juiste product

Omdat de huid van je vagina gevoeliger is dan die van andere lichaamsdelen, is het belangrijk om steeds een product te gebruiken dat speciaal bestemd is voor intieme verzorging. Gewone zeep of douchegel kunnen immers de natuurlijke flora en zuurtegraad van je intieme zone verstoren.

Schenk aandacht aan je kledij

Vermijd strakke kledij of synthetische stoffen die niet ademen. Omdat nauwe kleren de vochtigheidsgraad en de temperatuur van de intieme zone kunnen verhogen en zo je huid irriteren, is het beter om katoenen ondergoed en loszittende kledij te dragen. Zo voel je je fris en droog.

Vervang maandverband of tampons regelmatig

Steeds hetzelfde maandverband of dezelfde tampon gebruiken, verhoogt het risico op infectie. Langdurige blootstelling aan een vochtig maandverband kan bovendien je huid irriteren. Als je tampons gebruikt, is het aan te raden om een tampon met het laagste absorptievermogen te gebruiken afhankelijk van de mate van bloedverlies. Superabsorberende bescherming gebruiken, kan wrijving of droogheid veroorzaken.

Veeg van voor naar achter

Probeer je vagina en anus gescheiden schoon te vegen en veeg altijd van voor naar achter. Zo beperk je het risico op schadelijke anale bacteriën die vaginale infecties kunnen veroorzaken.

Gebruik condooms

Onbeschermd seksueel contact vergroot de kans op de overdracht van of besmetting met ziekten die via het bloed worden overgedragen, zoals hiv en hepatitis B. Het is de verstandigste keuze om een condoom te gebruiken bij seksueel contact.

Suggested Products